Školní rok 2021/2022

ŽÍT NORMÁLNĚ – poslední beseda (23. 6. 2022)

Dnes jsme realizovali poslední besedu ŽÍT NORMÁLNĚ. Dnešním dnem se nám podařilo projekt ŽÍT NORMÁLNĚ úspěšně realizovat, byla to pro nás velká zkušenost. Celkem jsme do Dolní oblasti vyjeli 17 krát a potkali se tak z velkým počtem posluchačů. Máme velkou radost z pozitivní zpětné vazby žáků, studentů i paní učitelek. Děkujeme Dolní oblasti Vítkovice za skvělou příležitost a těšíme se na další spolupráci.


ZŠ Sudice (20. 6., 21. 6. 2022)

Včerejší a dnešní dopoledne jsme strávili na základní škole v Sudicích. Čekaly nás 4 třídy prvního stupně. Velkou radost nám udělalo, že děti měly plno otázek a průběh besedy si tak utvářeli sami. Nejvíc je zaujalo povídání o kompenzačních pomůckách, které Adam používá. Máme velkou radost z toho, že jsme školní rok uzavřeli aktivními skupinami. S paní ředitelkou jsme se domluvili na spolupráci v dalším roce a tak věříme, že v Sudicích nejsme naposledy. Děkujeme dětem i paní učitelkám za setkání a jedeme dál!


ŘV MAP Hlučínsko východ (20. 6. 2022)

Dnes jsme se zúčastni Řídícího výbor MAP Hlučínsko východ. V rámci minulého období jsme pod MAS Hlučínsko úspěšně realizovali projekt ŽIVOT MÁ MNOHO PODOB. Kde jsme schvalovali dokumenty pro nadcházející období. Jsme rádi, že v tom nejsme sami a těšíme se na další spolupráci.


ZŠ Tyršova Hlučín (1. 6. 2022)

Dnešní dopoledne jsme strávili na základní škole Tyršova v Hlučíně. Vyrazili jsme tam s besedou pro osmou třídu. Byla to naše první beseda pro osmáky a tak jsme měli obavy, abychom to v tento sváteční den zvládli. Děti i paní učitelky nás vřele přivítali a beseda se nesla pohodovou atmosférou. Konec patřil dotazům, děti zajímalo cestování letadlem, či sport na vozíku. Máme velkou radost s pozitivního hodnocení a těšíme se na další besedy pro vyšší stupeň. Děkujeme, že v tom nejsme sami a jedeme dál!


ZŠ Klokánek (27. 5. 2022)

Dnes jsme vyrazili na další pobočku logopedické školy Klokánek. Opět jsme byli součástí projektového dne na téma zdravotního postižení. Čekaly nás tam tři skupinky dětí prvního stupně a bylo to zase velmi příjemné setkání plné otázek a postřehů. Děti nejvíc zaujala jízda na vozíku a ukázka Adamova auta. Máme velkou radost, že jsme měli úspěch a už mám domluvenou spolupráci na další školní rok. Děkujeme za příjemné dopoledne, kdy jsme nebyli sami a jedeme dál!